Houtskool of Briketten

Houtskool of Briketten

Houtskool of briketten: wat gebruik jij?

Het aansteken van je barbecue komt met een lastige keuze: leg je briketten of
houtskool in je barbecue? De keuze voor het soort bbq brandstof hangt af van de barbecue die je hebt en de manier waarop je grilt.
Wij zetten de voor- en nadelen van de 2 brandstoffen tegenover elkaar en vertellen je welke brandstof het beste is voor welke grillsituatie.
Houtskool:
✅Houtskool brandt sneller dan briketten.
✅Bereikt snel hoge temperaturen.
✅Geschikt voor direct grillen.
✅Geschikt voor indirect grillen
⛔️Brandt sneller op, dus vaker bijvullen.
⛔️Temperatuur wordt sneller minder dan briketten.
⛔️Er komt meer as van houtskool af.
Briketten:
✅Blijven lang op een constante temperatuur.
✅Geschikt voor garen van grote stukken vlees.
✅Duurzaam doordat je ze kunt hergebruiken.
✅Geschikt voor indirect grillen.
⛔️Heeft langer nodig om op te warmen dan houtskool.
⛔️Bereikt minder hoge temperaturen dan houtskool.
Terug naar blog