Hoe gebruik je een kolenstarter?

Hoe gebruik je een kolenstarter?

Om je houtskool of briketten goed aan te steken in je BBQ of Kamado, kun je gebruik maken van een kolenstarter / Brikettenstarter. Naast dat het een makkelijke manier is om je BBQ of kamado aan te steken, heb je tussentijds ook tijd om iets anders te doen (bijvoorbeeld je gerecht voorbereiden of bier drinken ;-))

De starter werkt eigenlijk als een soort schoorsteen. De warmte in de kolenstarter geleid van beneden naar boven. Door het aantal briketten of houtskool, kun je zelf bepalen hoe warm je de BBQ straks wilt hebben. Hoe meer houtskool, hoe warmer de BBQ. Uiteraard kun je dit later nog aanpassen door te spelen met de luchtstroom door je BBQ. 

Hoe werkt een Kolenstarter?

1. Leg 2 of 3 Aanmaakrullen op je onderrooster of bijvoorbeeld een losse tegel) en steek deze aan. Zet de kolenstarter gevuld met houtskool of briketten er boven op. 

2. Controleer af en toe de starter. Na ongeveer 10-15 minuten is de houtskool op temperatuur en briketten na ongeveer 20-30 minuten. Dit is te zien doordat alle houtskool gloeit en er een kleine aslaag te zien is. 

3. Kiep de kolenstarter nu om en je BBQ is klaar voor gebruik. 

Wij gebruiken altijd de GrillKing - Aanmaakkrullen.

 

 

Terug naar blog